Elleboog


Elleboog pijn is een zeer veel voorkomende klacht, en er zijn veel voorkomende oorzaken van dit probleem. Het is belangrijk om een ​​nauwkeurige diagnose van de oorzaak van uw klachten te maken zodat passende behandeling kan worden gericht op de oorzaak. Als u pijn in de elleboog, enkele veelvoorkomende oorzaken zijn onder meer:

Laterale epicondylitis
De meest voorkomende oorzaak van pijn in de elleboog is laterale epicondylitis, ook wel tenniselleboog. Patiënten met een laterale epicondylitis pijn hebben over de buitenkant van het gewricht en moeite aangrijpende objecten. Interessant is patiënten met laterale epicondylitis niet tennissers.

Medial Epicondylitis
Net als bij laterale epicondylitis, mediale epicondylitis of golfers elleboog, veroorzaakt ongemak rond het gewricht. De symptomen van mediale epicondylitis op de binnenzijde van de verbinding. Nogmaals, de meeste patiënten met deze aandoening zijn niet golfers.

Olecranon Bursitis
Bursitis komt het meest voor achter de elleboog gewricht. Wanneer een patiënt olecranon bursitis heeft, zijn ze meestal hebben zwelling en gevoeligheid achter de gezamenlijke over de benige prominentie genaamd de olecranon. Infecties van de slijmbeurs kan bemoeilijken de behandeling van olecranon bursitis.

Tendinitis
Tendinitis kan in elk van de pezen dat de gezamenlijke omringen. De meest voorkomende vormen van tendinitis die ervoor zorgen dat pijn in de elleboog zijn biceps tendinitis (in de voorkant van het gewricht) en de triceps tendinitis (in de achterkant van het gewricht).

Cubitaal tunnel syndroom
Cubitaal tunnel syndroom treedt op wanneer er compressie van de nervus ulnaris zoals wraps rond de binnenkant van het gewricht veroorzaken pijn in de elleboog. Cubitaal tunnel syndroom kan ook leiden tot pijnscheuten langs de onderarm en gevoelloosheid en tintelingen in de vingers.

Radiaal Tunnel Syndroom
Radiale tunnel syndroom is een zeldzame aandoening die zenuw compressie van de radiale zenuw veroorzaakt. Meestal wordt deze diagnose overwogen bij patiënten die worden verondersteld om laterale epicondylitis, maar niet verbeteren.

Elleboog Fracturen
Fracturen kunnen optreden in overvloed de elleboog na blessures zoals vallen, sportblessures, en auto-ongelukken. De meest voorkomende breuken zijn elleboog olecranon breuken en radiale hoofd fracturen.