Golf elleboog

Golfer’s elleboog, of mediale epicondylitis, is vergelijkbaar van zijn tegenhanger de tennis elleboog. De belangrijkste verschillen tussen deze pijn zijn de plaats van de pijn en de activiteit leidt tot schade. Echter, aan beide voorwaarden wordt veroorzaakt door overmatig gebruik van de spieren en pezen van de onderarm, wat leidt tot ontsteking en pijn rond het ellebooggewricht.

Wat is een golfers elleboog?

Deze problemen, tennis elleboog en golfers elleboog, zijn beide vormen van tendinitis. Pezen zijn de uiteinden van spieren die hechten aan het bot. Door de kracht van de spieren, worden de punten van het inbrengen van de pees op het bot vaak gewezen uitsteeksels. De medische namen van Tennis Elbow (laterale epicondylitis) en Golfer’s Elbow (mediale epicondylitis) komen uit de namen van deze benige uitsteeksels waar de pezen te voegen, en waar de ontsteking veroorzaakt de pijn. De pijn van de elleboog golfer is meestal op het ellebooggewricht aan de binnenkant van de arm, een schietpartij sensatie beneden de onderarm is ook gebruikelijk, terwijl aangrijpend objecten.

Wat zijn de oorzaken golfers elleboog?

Het mechanisme van dit letsel kan variëren van een gewelddadige actie om, meer algemeen, RSI, waar een actie herhaaldelijk wordt uitgevoerd en de pijn geleidelijk aan ontwikkelt. Niemand is immuun voor deze verwondingen, maar ze komen het meest voor aan het begin van het golfseizoen, of wanneer de aangeklaagde activiteiten wordt verhoogd in intensiteit of duur. Golf is een veel voorkomende oorzaak van deze symptomen heeft, maar vele andere sport-en werk-gerelateerde activiteiten kunnen leiden tot hetzelfde probleem. Een andere veel voorkomende oorzaak van dit letsel is met weekend timmerlieden die handgereedschap te gebruiken op de gelegenheid.

Golfer de elleboog is meestal een zelf-beperkt probleem, en veroorzaakt geen langdurige arbeidsongeschiktheid. De behandeling is zelden chirurgische, als aan deze voorwaarde wordt goed beheerd met een beetje rust en goede revalidatie.

Aaanpassing van de levensstijl
Aanpassing van de levensstijl is belangrijk als golfers elleboog niet is opgelost of als het zich opnieuw voordoet. Met de atleten, vaak een verandering in de techniek (zie hieronder) kan het probleem oplossen.

Veranderen van Swing Mechanics
Golfclubs moet goed worden gedimensioneerd, met inbegrip van gripmaat. Swing monteurs moeten worden geëvalueerd om ervoor te zorgen patiënten goed swingen. Zie een golf-pro / instructeur voor een schommel en club evaluatie.

Anti-inflammatoire geneesmiddelen

Anti-inflammatoire geneesmiddelen worden vaak gebruikt om de controle van pijn en ontsteking te helpen. De mondelinge vormen van deze medicijnen zijn makkelijk mee te nemen, en vaak helpen de ontsteking onder controle en het beheer van de pijn bij de elleboog golfer.

Cortisone injecties
Als deze conservatieve maatregelen falen, een steroïde (cortisone) injectie is een redelijke optie. Als een persoon heeft geprobeerd meer dan twee cortisone injecties zonder reliëf, is het onwaarschijnlijk dat er extra injecties zullen profiteren van de patiënt.

Stretching & Oefeningen
Enkele eenvoudige rekoefeningen en oefeningen kunnen ook nuttig zijn bij de bestrijding van de symptomen van de elleboog golfer. Deze oefeningen mogen geen pijn, en als ze de oefeningen niet moet worden gedaan totdat de pijn verdwijnt. Door het versterken van de spieren en pezen die betrokken zijn bij golfers elleboog, kunt u helpen voorkomen dat het probleem terug te keren.